Agris.cz - agrární portál

Vláda rozhodne o uvolnění prostředků pro regulaci trhu mléka

13. 4. 1999 | ČTK

Vláda rozhodne o uvolnení prostredku pro regulaci trhu mléka

PRAHA 13. dubna (CTK) - O narízení, které by uvolnilo cástku 133 miliónu korun z prostredku Pozemkového fondu CR pro regulaci tuzemského trhu mléka v letošním roce, bude rozhodovat vláda na svém stredecním jednání. Jak CTK informovalo tiskové oddelení MZe, regulace trhu mléka prostrednictvím Státního fondu tržní regulace v zemedelství (SFTR) by mela pomoci udržet pro zemedelce primerenou nákupní cenu této komodity.

Navrhované narízení vychází ze zmocnení, které je obsaženo v novelizovaném zákone o Pozemkovém fondu CR a které umožnuje vláde rozhodnout o použití prostredku fondu k podpore zemedelství na cástecnou kompenzaci nepríznivých ekonomických vlivu až do výše 400 miliónu korun. Z této cástky bylo již 267 miliónu korun cerpáno.

Podle MZe bude ve druhém až ctvrtém ctvrtletí letošního roku v CR prebytek zhruba 600 miliónu litru mléka. Tento prebytek bude SFTR rešit formou subvencovaných vývozu a intervencních nákupu. Pro regulaci zmíneného množství prebytecného mléka zbývající prostredky SFTR urcené k temto úcelum pro letošní rok ve výši 520 miliónu korun nestací.

Oldrich Pribík bm


Zdroj: ČTK, 13. 4. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.05.2024 21:26