Agris.cz - agrární portál

Akcionáři Prazdroje potvrdili posílení pravomocí představenstva

23. 4. 1999 | ČTK

Opravte si, prosím, ve zpráve CR-potravinárství-Prazdroj-hromada-

45357366 (Akcionári Prazdroje potvrdili posílení pravomocí

predstavenstva, 13:23) ve 3.rádku 6.odstavce z nesprávného

"...402,4 hektolitru.." na správné znení "..402,4 tisíce

hektolitru...".

CTK

----------------------------------------------------------------

Akcionári Prazdroje potvrdili posílení pravomocí predstavenstva

PLZEN 23. dubna (CTK) - Zmeny stanov, které posílí pravomoci predstavenstva akciové spolecnosti Plzenský Prazdroj, schválila dnešní valná hromada. Posíleny budou pravomoci predstavenstva pri rozhodování o prevodu nebo výmazu licencí na výrobu piva v zahranicí nebo vyrízení zástavního práva k ochranným známkám zapsaným v Ceské republice a zahranicí. Pravomoci podléhaly dosud rozhodnutí valné hromady. Podle predsedy valné hromady Tomáše Sokola jsou zmeny pouze kosmetickou úpravou a nezasahují do práv akcionáru ani nemení strukturu spolecnosti.

Akcionári dále potvrdili puvodní složení predstavenstva a za nového clena tríclenné dozorcí rady schválili Zdenku Nemcovou, vedoucí právní sekce Fondu národního majetku. Ta vystrídala zástupce plzenských právovárecníku Františka Pribíka. Zamestnance zastupuje v dozorcí rade vrchní sládek Václav Berka a nejvetšího akcionáre Ceské pivo a.s. Jirí Stehlík.

Ceské pivo vlastní 87,86 procenta akcií Plzenského Prazdroje, IPB tri procenta. Spolek plzenských právovárecníku drží pouze 0,31 procenta akcií, protože zbývající cást prevedl na své cleny, címž se podíl akcií fyzických osob zvýšil na 8,27 procenta. Právnické osoby drží 0,25 procenta a mesto Cheb 0,31 procenta.

Za lonský rok vykázal Plzenský Prazdroj cistý zisk 181,5 miliónu korun. Po prídelu 9,071 miliónu korun do rezervního fondu schválila valná hromada prevést zbytek jako nerozdelený zisk 172,359 miliónu korun do dalších let bez výplaty dividend.

Generální reditel Vladimír Perina uvedl, že nerozdelený zisk bude použit na rozvoj spolecnosti. Nejvetší investice bude v letošním roce smerovat na posílení pozic v zahranicí.

Plzenský Prazdroj prodal loni 5,366 miliónu hektolitru piva, z toho 5,061 miliónu hektolitru z plzenských provozu. Export piva do 53 zemí sveta cinil 402,4 hektolitru, z nehož 85 procent putovalo k nejvetším zahranicím odberatelum v Nemecku, na Slovensku, v USA, Velké Británii, Polsku, Rusku a Španelsku.

V letošním roce hodlá Prazdroj být nadále leadrem na ceském trhu piva, kde ciní její podíl 29 procent.

Pavel Kovárík sih klh jw


Zdroj: ČTK, 23. 4. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 12.05.2024 21:46