Agris.cz - agrární portál

Vláda se v pondělí vrátí k transformaci a kontrole a. s. Povodí

19. 11. 1999 | ČTK

ČTK (Agroweb) 19.11.1999

Vláda se v pondělí vrátí k transformaci a kontrole a. s. Povodí

Zprávu o transformaci akciových společností Povodí a informaci o výsledku kontroly jejich hospodaření, jejichž projednání vláda přerušila na posledním zasedání, bude na programu jejího pondělního jednání.

Vláda již letos v červenci souhlasila se založením pěti státních podniků Povodí jako výchozího kroku schváleného postupu transformace akciových společností Povodí. Současně rozhodla, že do 15. prosince letošního roku budou a. s. Povodí bez likvidace zrušeny. Transformace a. s. Povodí se uskuteční tak, že bude inventarizován a oceněn veškerý majetek společností a na státní podniky budou převedena práva hospodaření s tímto majetkem. Počítá se s tím, že do vydání nového zákona o vodách, který bude nově řešit financování a cenovou tvorbu ve vodním hospodářství, zůstane financování a cenotvorba v současném stavu. Transformace společností Povodí by měla odstranit mimo jiné současné právní nedostatky v dispozičním právu k nemovitostem v základním jmění a. s. Povodí, které jsou zapsány v katastru nemovitostí formou záznamu namísto vkladu. Jde konkrétně o pozemky pod koryty řek a rozhodujících vodárenských nádrží.


Zdroj: ČTK, 19. 11. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 02:22