Agris.cz - agrární portál

Vláda o týden odložila projednávání půjčky SFTR

30. 11. 1999 | ČTK

ČTK (Agroweb) 30.11.1999

Vláda o týden odložila projednávání půjčky SFTR

Vláda včera o týden odložila projednání návrhu Ministerstva zemědělství ČR na změnu usnesení kabinetu o okamžitém doplnění zdrojů Státního fondu tržní regulace v zemědělství (SFTR) o 400 milionů korun. Řekl to tiskový mluvčí vlády Libor Rouček.

Změna měla převést návratnou půjčku SFTR od Všeobecné pokladní správy na půjčku nevratnou. Usnesení, které vláda přijala letos v dubnu, umožnilo mimo jiné SFTR bezúročnou návratnou půjčku 50 milionů korun z kapitoly Všeobecné pokladní správy z položky Dotace na podporu exportu - Česká exportní banka. Ta byla splatná 15. listopadu letošního roku. Půjčka byla použita na splátky jistin úvěrů a úroků SFTR Československé obchodní bance. Jak uvádí předkládací zpráva k tomuto návrhu, v letošním roce pokračoval pokles světových cen a SFTR se nepodařilo podstatně zvýšit prodejní ceny při vývozu potravinářské pšenice z loňské sklizně, takže fond nedosáhl předpokládaných tržeb. To byla také hlavní příčina finanční tísně SFTR, která dnes působí značné potíže při vracení finanční výpomoci.


Zdroj: ČTK, 30. 11. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 16:33