Agris.cz - agrární portál

HN: Jihočeské pivovary loni se ztrátou 41,8 miliónu korun

5. 5. 1998 | ČTK

HN: Jihoceské pivovary loni se ztrátou 41,8 miliónu korun

PRAHA 5.kvetna (CTK) - Akciová spolecnost Jihoceské pivovary zakoncila lonský rok se ztrátou 41,8 miliónu korun, první od svého založení. Podle financního reditele pivovaru Jirího Petríka nejde jen o dusledek velké konkurence, která ovlivnila konecný výstav, cenu a tržby firmy, ale negativne se projevila také tvorba opravných položek, zvýšené náklady na reklamu a vyšší financní náklady dané rustem úroku. Informují o tom dnešní Hospodárské noviny (HN).

Predstavitelé podniku nepokládají podle listu ztrátu podniku za tragickou, protože odpovídá výši nerozdeleného zisku minulých let. Financní analytici však upozornují, že zadluženost Jihoceských pivovaru je takrka na úrovni základního jmení a v lonském roce se zvýšila o 64,5 miliónu korun hlavne kvuli financování investic a rustu pohledávek, které už dosahují takrka sta miliónu korun. Spolecnost hodlá letos úvery snížit o 50 miliónu korun.

Jihoceské pivovary patrí mezi šest nejvetších producentu piva v zemi a sdružují ceskobudejovický Samson, trebonský Regent a protivínský Platan. Spolecnosti loni vyprodukovala zhruba 1,03 miliónu hektolitru.

kt nth


Zdroj: ČTK, 5. 5. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 00:55