Agris.cz - agrární portál

ÚOHS povolil fúzi a.s. Tchecomalt Group a Obchodních sladoven

7. 5. 1998 | ČTK

BRNO 7.kvetna (CTK) - Fúzi prostejovských akciových spolecností Tchecomalt Group a Obchodní sladovny povolil s omezeními a závazky Úrad pro ochranu hospodárské souteže. K jejich spojení došlo poté, co úplatným prevodem cenných papíru získala Tchecomalt kontrolu nad Obchodními sladovnami. CTK to dnes sdelil mluvcí úradu Ivo Skoumal.

Tchecomalt Group byla podle mluvcího zavázána, že ceny sladu, za které budou spojované podniky dodávat slad odberatelum ke spotrebe na území CR, nebudou od úcinnosti rozhodnutí o fúzi zvyšovány, s výjimkou prokazatelného zvýšení cen vstupu. Dodal, že závazky a omezení byly stanoveny na dobu urcitou, a to do doby vstupu CR do Evropské unie.

Tchecomalt Group má pro kontrolu zmínených omezení a závazku predkládat vždy k 31.lednu za uplynulý kalendární rok vyhodnocení údaju o celkové výrobe a množství sladu dodaném fúzujícími podniky odberatelum ke spotrebe na území CR a také údaje o prumerné cene sladu, za kterou byl spojovanými podniky dodán odberatelum, vcetne prípadného oduvodnení navýšení ceny.

Skoumal tlumocil stanovisko úradu, že spojením spolecností nedojde k podstatné zmene na trhu sladu a pocet konkurujících si subjektu zustane zachován. Naopak ocekávané zvýšení exportu by se melo projevit na kvalite sladu.

Jirí Šesták jw


Zdroj: ČTK, 7. 5. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 04:44