Agris.cz - agrární portál

Návštěvnost jarní výstavy Floria ve Věžkách zlomí loňský rekord

9. 5. 1998 | ČTK

Návštevnost jarní výstavy Floria ve Vežkách zlomí lonský rekord

VEŽKY (okres Kromeríž) 9.kvetna (CTK) - Rekordní návštevu 60.000 lidí ocekávají poradatelé na letošní jarní výstave Floria 98 ve Vežkách na Kromerížsku. K dnešnímu dni prišlo na akci, zahájenou pred týdenm a urcenou hlavne pro zahrádkáre, chatare, domácí kutily a chovatele drobného zvírectva, na 55.000 návštevníku. Tím byla prekonána dosavadní lonská nejvetší návštevnost 54.000 obcanu.

"Na výstave prezentuje své výrobky 98 vystavovatelu z CR. Nejúspešnejšími se stala zeleninová a kvetinová osiva domácí produkce, která zastínila výrobky z dovozu. Velmi žádané jsou sadby jedlých hub, a to žampionu, hlívy ústricné a límcovky obrí. Exotická lécivá houba šii-take z Orientu je už dokonce vyprodaná," rekl dnes CTK mluvcí porádající s.r.o.Floria Vežky Vladimír Prikryl.

Za pozitivní oznacil prosazování výrobku s visackou Czech made, o které meli návštevníci zájem, protože visacka je pro ne zárukou kvality.

"Obrovský zájem je o ekologické prípravky do pudy a lécivé výrobky overené ministerstvem zdravotnictví. Všeobecný velký zájem je o zahradní nábytek a vybavení zahrad grily, krby a podobne. Na odbyt jde samozrejme zahradní technika pocínaje motyckou a konce velkými stroji," upresnil Prikryl.

Výstava koncí v nedeli 10.kvetna. Prikryl rekl, že už nyní se pripravuje letní cást Floria 98, která se ve Vežkách uskutecní ve dnech 7.až 16.srpna.

Karla Havlíková rot


Zdroj: ČTK, 9. 5. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 01:44