Agris.cz - agrární portál

Šíravar odmítá, že by Starým pramenem zneužil značku Staropramen

29. 1. 1998 | ČTK

Šíravar odmítá, že by Starým pramenem zneužil znacku Staropramen

KOŠICE 29.ledna (zpravodaj CTK) - Generální reditel akciové spolecnosti Šíravar v Michalovcích Milan Lapišák trvá na tom, že jeho spolecnost se nedopustila nekalé souteže, když pustila na trh pivo se znackou Starý pramen, za což byla napadena spolecností Pražské pivovary, vyrábející proslulé pivo Staropramen.

Lapišák po rozhodnutí Krajského soudu v Košicích z minulého týdne, který v plném rozsahu zamítl žalobu Pražských pivovaru jako neopodstatnenou, dále prohlásil, že ten kdo videl etikety obou nápoju, nemuže pochybovat o tom, zda se slovenský pivovar dopustil nejakého zneužití obchodní znacky. "Pokud je tu nejaká podobnost, tak jedine v tom, že v obou prípadech se jedná o dobré a kvalitní pivo," prohlásil k tomu dnes Lapišák v rozhovoru pro CTK.

Soucasne uvedl, že spolecnost Šíravar nemá duvod upustit od výroby Starého pramene, protože jde o typicky slovenský výrobek. Prohlášení spolecnosti Pražské pivovary k rozsudku, jenž prozatím nenabyl právoplatnosti, se dnes CTK nepodarilo získat. Pražská pivovarnická spolecnost má však možnost ve stanovené lhute podat proti rozhodnutí Krajského soudu v Košicích odvolání u Nejvyššího soudu SR.

Ladislav Kerekeš ple


Zdroj: ČTK, 29. 1. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 22:38