Agris.cz - agrární portál

Čeští zemědělci dostali letos už na dotacích 3,2 miliardy korun

26. 5. 1998 | ČTK

Ceští zemedelci dostali letos už na dotacích 3,2 miliardy korun

CESKÉ BUDEJOVICE 26.kvetna (CTK) - Ceští zemedelci obdrželi od zacátku roku 3,2 miliardy Kc dotací. Programy podpory mimoprodukcních funkcí zemedelství se letos nezamerují pouze na údržbu trvalých travních porostu a chovu masného skotu v horských a podhorských oblastech, ale také na chov ovcí, na ekologické zemedelství i na klasické hospodarení. Rekl to ministr zemedelství Josef Lux na dnešní tiskové besede.

Lux uvedl, že na tyto úcely je celkem vycleneno asi 3,5 miliardy korun. Podporu, která bude cinit 220 korun na hektar, mohou letos získat i zemedelci hospodarící na pozemcích v katastru s prumernou cenou pudy nad ctyri Kc za metr ctverecní.

MZe poskytuje dotace na základe dosaženého poctu bodu. Hodnota jednoho bodu byla stanovena na 220 korun. Pocet bodu vyjadruje míru obtížnosti podmínek v nichž zemedelský subjekt hospodarí.

Jakub Sekyra opr jw


Zdroj: ČTK, 26. 5. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 01.05.2024 17:32