Agris.cz - agrární portál

V Praze bude 3.-5.června kongres Evropských producentů vepřů

1. 6. 1998 | ČTK

V Praze bude 3.-5.cervna kongres Evropských producentu vepru

PRAHA 1.cervna (CTK) - Chov prasat v roce 2000 - nové trhy ve strední Evrope je téma výrocního kongresu organizace Evropských producentu vepru (European Pig Producers-EPP), který se ve dnech 3.-5.cervna uskutecní v areálu Ceské zemedelské univerzity v Praze-Suchdole. Kongresu se zúcastní více než 200 delegátu a záštitu nad ním prevzal ministr zemedelství Josef Lux. Jak dnes CTK informoval predseda organizacního výboru Miloslav Pour, poprvé v historii EPP se její kongres uskutecní mimo zeme Evropské unie.

Svaz producentu veprového, drubežího masa a vajec Cech a Moravy je rádným clenem EPP ctyri roky a CR má tak v této farmárské organizaci chovatelu prasat EU zastoupení jako jediná ze zemí strední a východní Evropy, uvedl Pour. S tím, že výrocní zasedání EPP má prispet na úseku živocišné výroby k rychlejší integraci CR do EU.

První den kongresu prednese predstavitel Ministerstva zemedelství CR referát na téma Efekty liberalizace chovu prasat v CR. O hlavních faktorech ovlivnující ekonomiku chovu prasat v EU na zacátku tretího tisíciletí bude hovorit prezident Nemecké zemedelské spolecnosti (DLG) Philip Freiherr von dem Bussche a o ocekávaných zmenách v evropském chovu prasat vedoucí sektoru veprového masa EK v Bruselu Rainer Nagel. Další vystoupení se zamerí na otázky týkající se zdravotního stavu a techniky chovu prasat vcetne aktuálních ekonomických problému ceského chovu prasat.

Druhý den se úcastníci kongresu seznámí s chovem prasat v CR na úrovni šlechtitelské i produkcní sféry. Hlavním programem v pátek je workshop na téma Jak investovat v Ceské republice. Po jeho ukoncení odcestují delegáti do Plzne, kde navštíví pivovar Plzenský Prazdroj.

Milena Doskocilová mha


Zdroj: ČTK, 1. 6. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 16:41