Agris.cz - agrární portál

Kongresu evropských chovatelů prasat se zúčastní 212 delegátů

3. 6. 1998 | ČTK

Kongresu evropských chovatelu prasat se zúcastní 212 delegátu

PRAHA 3.cervna (CTK) - Trídenního výrocního kongresu organizace evropských chovatelu prasat EPP (European pig producers) na téma "Chov prasat v roce 2000 - nové trhy ve strední Evrope", který dnes bude zahájen v Praze, se zúcastní 212 zástupcu z dvanácti zemí Evropy, severní Ameriky i z Austrálie. Tuzemských úcastníku bude 63. Rekl to predseda organizacního výboru Miloslav Pour s tím, že poprvé v historii EPP se její kongres uskutecní mimo zeme EU.

Za hlavní prínos kongresu oznacil Martin Ledvinka z Ceské zemedelské univerzity, která kongres porádá, nové poznatky tuzemských chovatelu prasat o organizaci, legislative a dalších souvislostech chovu prasat v zemích Evropské unie. Naopak pro zahranicní úcastníky bude zajímavá situace v chovu prasat v CR. Jednání kongresu EPP se bude týkat také dopadu rozšírení EU na chovatele prasat v soucasných zemích EU i v CR.

První kongresový den vystoupí, místo ministra zemedelství CR Josefa Luxe, který prevzal nad celou akcí záštitu, jeho námestek Antonín Kalina s projevem na téma "Efekty liberalizace v chovu prasat v CR". Na pražském kongresu EPP bude prítomen podle Ledvinky také vedoucí sektoru veprového masa Evropské komise Rainer Nagel, který ve svém projevu zhodnotí hlavní smery a ocekávání v evropském chovu prasat.

Kongres skoncí v pátek workshopem "Jak investovat v CR", na nemž zazní prednášky zástupcu ministerstva zemedelství a ministerstva financí, kterí budou diskutovat s predstaviteli tuzemských i zahranicních firem zabývacích se chovem prasat.

Oldrich Pribík jw


Zdroj: ČTK, 3. 6. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 18:25