Agris.cz - agrární portál

V Kroměříži připravují všeobecnou zemědělskou výstavu

3. 6. 1998 | ČTK

V Kromeríži pripravují všeobecnou zemedelskou výstavu

ZLÍN 3.cervna (CTK) - Zatím 65 vystavovatelu z kromerížského regionu je prihlášeno na všeobecnou zemedelskou výstavu Kromeríž 98, která se uskutecní 19. až 21.cervna v areálu Agrochemického podniku Kromeríž-Kotojedy. Predstaví se zde chovatelé, potravinári, obchodní a výrobní firmy zamerené na zemedelskou techniku, stájové technologie a zemedelské služby a zemedelské a potravinárské školy. Na dnešní tiskové konferenci to sdelil reditel Okresní agrární komory Kromeríž Jaroslav Kolarík.

Samostatnou expozici bude tvorit výstava hospodárského zvírectva. K videní bude mimo jiné plemenný býk vážící 12 metrických centu, dojnice základních plemen a 41 koní.

"Ocekáváme kolem 10 až 15 tisíc návštevníku a chystáme bohatý program. Každý den dopoledne budou predvádeny a hodnoceny kolekce hospodárských zvírat. Odpolední programy venujeme mimo jiné koním. V pátek predvádení klisen a hrebcu ruzných plemen, ukázky voltiže nebo vystoupení westernové skupiny a v sobotu oblastnímu závodu ve skokových soutežích. Nedele bude patrit prehlídce koní moravského teplokrevníka a lipických koní ze Zoo Lešná," upresnil Kolarík.

Odborníci mohou spojit návštevu výstavy s úcastí na Polních dnech, které 18. a 19.cervna porádá s.r.o.Zemedelský výzkumný ústav Kromeríž.

Karla Havlíková kt


Zdroj: ČTK, 3. 6. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 03:00