Agris.cz - agrární portál

Kongres Evropských producentů vepřů uzavře dnes workshop

5. 6. 1998 | ČTK

Kongres Evropských producentu vepru uzavre dnes workshop

PRAHA 5.cervna (CTK) - Workshop na téma "Jak investovat v CR" uzavre dnes trídenní výrocní kongres organizace Evropských producentu vepru (European Pig Producers-EPP), který se od stredy koná v areálu Ceské zemedelské univerzity v Praze-Suchdole.

Na workshopu budou zástupci ministerstva zemedelství a ministerstva financí diskutovat s predstaviteli tuzemských i zahranicních firem zabývacích se chovem prasat. Po ukoncení workshopu odcestují delegáti do Plzne, kde navštíví pivovar Plzenský Prazdroj.

Kongresu se zúcastnilo 212 delegátu z dvanácti zemí Evropy, severní Ameriky a Austrálie. Tuzemských úcastníku bylo 63. Tématem kongresu byl Chov prasat v roce 2000 - nové trhy ve strední Evrope.

Za hlavní prínos kongresu pokládají poradatelé nové poznatky tuzemských chovatelu prasat o organizaci, legislative a dalších souvislostech chovu prasat v zemích Evropské unie. Naopak pro zahranicní úcastníky jsou zajímavé zkušenosti v chovu prasat v CR.

do mha


Zdroj: ČTK, 5. 6. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 01:06