Agris.cz - agrární portál

Heineken má podíl v polském pivovaru Brewpole a v mysli už fúzuj

9. 6. 1998 | ČTK

Heineken má podíl v polském pivovaru Brewpole a v mysli už fúzuje

AMSTERODAM 9.cervna (CTK) - Nizozemský pivovar Heineken NV dnes oznámil, že získal 9,6 procenta v polském pivovaru Brewpole a hodlá jej sloucit s pivovarem Zywiec, který ovládá ze 75 procent. Spolecnost Brewpole vlastní další polské pivovary - Elbrewery Co Ltd a Lezajsk SA.

"Získání akcií je soucástí plánu fúze mezi Brewpole a pivovarem Zaklady Piwowarskie w Zywcu SA (Zywiec)," prohlásil Heineken. Fúze by mela probehnout do konce roku. Do té doby však Heineken hodlá zvýšit svuj podíl v Brewpole na 30 procent výmenou za nové akcie Zywce

Do fúze by melo být zapojeno osm polských pivovaru, které v souctu vloni dosáhly výstavu témer sedmi miliónu hektolitru, mají 3500 zamestnancu a cistý obrat prevyšuje jednu miliardu zlotých (300 miliónu dolaru). "Sloucená spolecnost bude nejvetším pivovarem v Polsku," dodává nizozemská skupina.

Heineken, který bude v nove vzniklé spolecnosti vlastnit 50procent a jednu akcii, chce zavést akcie pivovaru na varšavský parket.

O fúzi Zywce a Brewpole rozhodnou akcionári Zywce a polské antimonopolní orgány, uvádí Reuters.

kk bm


Zdroj: ČTK, 9. 6. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 02:21