Agris.cz - agrární portál

Slovenské úřady zrušily embargo na výrobky společnosti Danone

8. 6. 1998 | ČTK

Slovenské úrady zrušily embargo na výrobky spolecnosti Danone

PRAHA 8.cervna (CTK) - Po vzájemné dohode slovenského ministerstva zemedelství a spolecnosti Danone zrušily slovenské úrady embargo na mlécné výrobky Danone. Embargo bylo vydáno pred tremi týdny a jeho cílem bylo ochránit méne konkurenceschopné slovenské výrobce mlécných produktu. CTK o tom dnes informoval Jan Strnad z agentury Madison Public Relations.

"Po zvážení všech aspektu jsme se dohodli na opetovném importu mlécných výrobku spolecnosti Danone. Firma Danone bude moci na slovenský trh dovážet pouze omezené množství výrobku, které neohrozí postavení místních výrobcu," uvedl státní tajemník Ministerstva zemedelství SR Marian Lipka a dodal, že toto omezení bude trvat do té doby, než Danone na Slovensku zahájí místní výrobu.

Výkonný reditel firmy Peter Kelo prohlásil, že Danone chce v nejbližších mesících zvážit nekolik možností prímé výroby na Slovensku.

Na slovenském trhu s mlécnými výrobky mela firma na pocátku roku devítiprocentní podíl a pocítá s tím, že ješte letos se tento podíl zvýší na 11 procent. Na Slovensku pusobí Danone od roku 1992 a zamestnává 60 zamestnancu. Celkem na trhu SR spolecnost nabízí více než 60 druhu mlécných výrobku.

Tomáš Kofron jw


Zdroj: ČTK, 8. 6. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 06:26