Agris.cz - agrární portál

Přátelé Vratislavického pivovaru sbírají podpisy pod petici

8. 6. 1998 | ČTK

Prátelé Vratislavického pivovaru sbírají podpisy pod petici

VRATISLAVICE NAD NISOU (okres Liberec) 8.cervna (CTK) - Obcanské sdružení Prátel Vratislavického pivovaru zahájilo dnes v Liberci Týden na podporu Vratislavického pivovaru, který hodlají Pražské pivovary kvuli zvýšení efektivnosti hospodarení spolecnosti do zárí uzavrít. CTK to rekl predseda odboru pivovaru Ota Dvorský.

Sdružení bude každý den do pátku 12.cervna mezi 16:00 a 18:00 hodinou do pátku 12.cervna sbírat v prostoru mezi OD Tesco a palácem Dunaj v Liberci další podpisy pod petici proti zrušení pivovaru. "Obcané mohou podporit zamestnance pivovaru, kterí s postupem Pražských pivovaru nesouhlasí," doplnil. Potom se sdružení obrátí znovu otevreným dopisem na vedení Pražských pivovaru i jeho vlastníka, britskou spolecnost Bass International Brewers.

"Uzavrení provozu vnímáme jako snahu o likvidaci konkurence. Pražské pivovary a spolecnost Bass chtejí zvýšit své zisky na úkor regionálních výrobcu," uvádí se v petici, podle které predvádí britský vlastník pivovaru v Ceské republice necitlivou obchodní politiku. Petice požaduje prehodnocení rozhodnutí a otevrení dalších jednání o budoucnosti pivovaru se 126letou tradicí.

Ve Vratislavickém pivovaru má prijít o práci 370 zamestnancu, címž stoupne asi petiprocentní nezamestnanost ve Liberci o O,3 procenta. Zrušení pivovaru má být záverecnou fází restrukturalizacního programu, který Pražské pivovary zahájily loni po sloucení trí pivovarnických firem do jednoho právního subjektu. Vratislavické pivo by se melo varit i nadále, ale v Praze.

Petra Laurinová do


Zdroj: ČTK, 8. 6. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 01.05.2024 23:51