Agris.cz - agrární portál

Polské mlékárny opět pod kontrolou inspektorů EU

7. 6. 1998 | ČTK

Polské mlékárny opet pod kontrolou inspektoru EU

VARŠAVA 7.cervna (zpravodaj CTK) - Ve trech vylosovaných polských mlékárnách zahájí v pondelí inspektori Evropské unie (EU) týdenní kontrolu dodržování technologických postupu a hygienických norem. V prípade, že nenaleznou žádné závady, tito producenti a ješte dva závody navržené polskou vládou budou moci obnovit export mlécných výrobku do clenských zemí EU.

Pokud by však i pouze jedna z kontrolovaných mlékáren nesplnila výrobní normy a sanitární predpisy unie na 100 procent a ostatní dve ano, bude i nadále platit zákaz dovozu veškerých polských mlécných výrobku do zemí unie.

Za rok 1997 Polsko vyvezlo celkove do zahranicí 185.000 tun mlékárenské produkce, avšak po zjištení závažných porušení technologie a hygieny, zastavila Evropská komise od 1.prosince lonského roku polský import do EU .

Pod lupu inspektoru EU se dostanou mlékárny Mlekowita Wysokie Mazowiecki, Laktopol Suwalki a Kurpianka Kolno. Všechny jsou situovány v ekologicky cisté krajine severovýchodního Polska.

tup bm


Zdroj: ČTK, 7. 6. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 17:11