Agris.cz - agrární portál

Heineken má zájem o zbývající podíl v polském pivovaru Zywiec

5. 6. 1998 | ČTK

AMSTERODAM 5.cervna (CTK) - Nizozemský pivovar Heineken predloží svou nabídku k prevzetí zbývajících akcií polského pivovaru Zaklady Piwowarskie Zywcu SA (Zywiec). Heineken nabízí 327 zlotých za akcii pivovaru. Nizozemská spolecnost to potvrdila ve své dnešní zpráve.

Heineken minulý mesíc oznámil, že bude mít zájem o zbývající podíl v polském Zywieci. Tehdy Heineken svuj podíl v pivovaru zvýšil na 75 z 50 procent. V rámci polské legislativy muže investor zažádat o zbývající podíl ve firme, pokud vlastní její polovinu.

Podle Heinekenu predstavuje nabízená cena minimum, které je šestimesícním prumerem minimální ceny akcie pivovaru na varšavské burze.

Tendr bude otevren príští pondelí 8.cervna a ocekává se, že investori budou moci své nabídky predkládat do 7.cervence. Tendr bude rízen maklérstvím varšavské banky Powszechny Bank Kredytowy SA. Poradcem nizozemské skupiny je spolecnost Schroders, napsala agentura Reuters.

pok ple


Zdroj: ČTK, 5. 6. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 05:12