Agris.cz - agrární portál

Majoritním akcionářem Vína Bzenec se stala a.s. Vinium

5. 6. 1998 | ČTK

Majoritním akcionárem Vína Bzenec se stala a.s. Vinium

PRAHA 5.cervna (CTK) - Majoritním akcionárem spolecnosti Víno Bzenec, jednoho z nejvetších vinarských podniku v Ceské republice, se stal druhý nejvetší domácí producent prírodních révových vín akciová spolecnost Vinium Velké Pavlovice.

Jak dnes CTK informoval Miloslav Dvorák ze spolecnosti Vinium, potvrdil dnes generální reditel této spolecnosti Jaroslav Machovec informaci zverejnenou Strediskem cenných papíru, podle níž Vinium drží od 2.cervna témer 57 procent akcií a.s.Víno Bzenec.

O zámerech do budoucnosti je podle Machovcových slov v této chvíli predcasné hovorit, Vinium o nich bude informovat v dohledné dobe.

Spolecnost Vinium prodala v lonském roce pres deset miliónu láhví vína a její tržby poprvé presáhly 300 miliónu korun. Víno Bzenec ukoncilo lonský rok s obratem 160 miliónu korun. Sortiment této firmy, která zamestnává približne 120 pracovníku, zahrnuje na 40 druhu výrobku vcetne sektu.

do mha


Zdroj: ČTK, 5. 6. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 08:11