Agris.cz - agrární portál

Plzeňský Prazdroj zásobuje pivem americkou armádu

5. 6. 1998 | ČTK

Plzenský Prazdroj zásobuje pivem americkou armádu

NEW YORK 5.cervna (zvláštní zpravodaj CTK) - První zásilku 2800 kartónu lahvového piva, což predstavuje 240 hektolitru, dodal v lonském roce Plzenský Prazdroj prostrednictvím své dceriné spolecnosti Pilsner Urquell USA (PU USA) do centrálního skladu V Nemecku, který zásobuje americké vojenské základny v Evrope. Pro CTK to uvedl prezident obchodní spolecnosti PU USA Jirí Rais, která zajištuje export piva do USA.

Raisovi se po dvouletém úsilí podarilo spolecnost zaregistrovat v hlavním zásobovacím skladu americké armády v Dallasu (Texas) jako dodavatele lahvového piva Pilsner Urquell (0,35 l) pro americké vojenské základny po celém svete.

V letošním roce Rais ocekává, že americkým vojenským základnám v Itálii, Nemecku a Anglii zásobovaným z Nemecka prodá 10.000 kartónu (850 hl) lahvového piva a jeho cílem je americké armáde v Evrope prodávat rocne 20-30 tisíc kartónu. V jednání je i dodávka pro armádu na americký kontinent a Dálný východ v plechovkách.

Zásobováním americké armády plzenským pivem si tak Plzenský Prazdroj vychová potenciální pijáky, kterí po skoncení vojenské služby budou zvyšovat export z Plzne do USA, dodal Rais.

Pavel Kovárík bm


Zdroj: ČTK, 5. 6. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 09:31