Agris.cz - agrární portál

AISA: Nejlépe hodnocené čaje jsou značky Pickwick a Jemča

4. 6. 1998 | ČTK

AISA: Nejlépe hodnocené caje jsou znacky Pickwick a Jemca

PRAHA 4.cervna (CTK) - Spontánne nejlépe hodnoceným cajem byla znacka Pickwick, kterou jako nejlepší oznacilo 16 procent dotázaných respondentu. Na druhém míste se s 15 procenty respondentu umístila znacka Jemca. Vyplývá to z šetrení, jehož výsledky CTK poskytla Mirka Ottová z agentury AISA.

Na dalších místech v hodnocení caju byly znacky Lipton, jejíž hodnocení mezirocne vzrostlo ze ctyr procent dotázaných loni v lednu na letošních deset procent, a znacka Pigi s devíti procenty. Osm procent respondentu oznacilo za nejlepší ovocný caj obecne. Podle této informace klesá obliba znacky Pickwick se zvyšujícím se vekem dotazovaných. Podobne klesá obliba této znacky se snižující se socio-ekonomickou pozicí domácnosti.

Spontánne nejlépe hodnocenou znackou sušenek a oplatku se stejne jako minulý rok stala znacka Opavia, kterou nejvýše hodnotilo 67 procent respondentu. Tuto pozici si s bezpecným náskokem udržuje znacka Opavia již nekolik posledních let. Na dalších místech se umístily predevším znacky konkrétních výrobku Opavia, a to sušenky Disko (ctyri procenta), Tatranky a Zlaté oplatky (obe znacky se tremi procenty).

Dotazování agentury AISA probehlo v období od 5.do 26.ledna letošního roku v populaci Ceské republiky ve veku 15 až 69 let. Celkem bylo dotazováno 1069 respondentu.

Oldrich Pribík mha


Zdroj: ČTK, 4. 6. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 08.05.2024 02:04