Agris.cz - agrární portál

MfD: Jihočeské mlékárny uzavírají svou výrobu v Humpolci

2. 6. 1998 | ČTK

MfD: Jihoceské mlékárny uzavírají svou výrobu v Humpolci

PRAHA 2.cervna (CTK) - Nejvetší tuzemský zpracovatel mléka uzavre svuj provoz v Humpolci a ukoncí tak letos plánovanou restrukturalizaci podniku. V jejím rámci snížila spolecnost pocet výrobních závodu z puvodních sedmnácti na devet. Mlékárny se podle svého generálního reditele Milana Teplého zamerí predevším na oblast obchodu a odbytu svých výrobku. Informuje o tom dnešní Mladá fronta Dnes (MfD).

Obchodní cinnost by tak podle listu meli posílit i pracovníci, kterí opustí výrobu. Do roka by melo jít zhruba o sedmdesát lidí, což jsou necelá ctyri procenta z dnešních bezmála dvoutisíc zamestnancu.

JCM dosáhly v lonském roce tržeb 5,552 miliardy korun, což je zhruba o 464 miliónu více než v roce 1996. Cistý zisk nejvetšího zpracovatele mléka v CR byl loni 19,375 miliónu korun. Spolecnost pro posílení svého prodeje otevrela nove vybudovaný centrální sklad v Ceských Budejovicích s predpokládaným mesícním obratem kolem 170 miliónu korun. JCM otevrely také cash & carry, který je urcen predevším pro drobné obchodníky.

Základní jmení a.s.JCM je 755,097 miliónu korun. Asi 48 procent akcií, které od IPB koupila spolecnost manažeru JCM, drží nyní spolecnost Broking.

kt jd


Zdroj: ČTK, 2. 6. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.05.2024 02:15