Agris.cz - agrární portál

Výroba ve Vratislavicích nebude v žádném případě obnovena

29. 5. 1998 | ČTK

Výroba ve Vratislavicích nebude v žádném prípade obnovena

PRAHA 29.kvetna (CTK) - Žádné kampane vedené politiky ci bývalými zamestnanci nezvrátí rozhodnutí Pražských pivovaru (PP) uzavrít Pivovar Vratislavice. Zpravodaje CTK o tom informovala tisková mluvcí spolecnosti Diana Dobálová v reakci na úcast starostky mestského obvodu Vratislavice Vladimíry Horení na ctvrtecní demonstraci proti zavrení tohoto pivovaru. Podle Dobálové je zmínené rozhodnutí konecné.

Výroba v Pivovaru Vratislavice de facto skoncila tento týden, i když podle vyjádrení Pražských pivovaru budou jednotlivé provozy pivovaru vcetne výroby nealkoholických nápoju Corona postupne uzavírány behem príštích ctyr mesícu. Definitivne má být celý pivovar zavren do konce zárí letošního roku.

V roce 1992 vystavil pivovar ve Vratislavicích nad Nisou rocne asi 445.000 hektolitru piva, loni to bylo už pouze 373.000 hektolitru. Klesající výstav vysvetlovaly Pražské pivovary nižší poptávkou. Znacku Vratislav však bude spolecnost vyrábet dál v nekterém jiném pivovaru.

Pražské pivovary pred dvema mesíci uzavrely již pivovar v Holešovicích a minulý mesíc prodaly Svijanský pivovar, který byl soucástí Pivovaru Vratislavice. Podle informací Ceského svazu pivovaru a sladoven ukoncilo v minulých peti letech kvuli nedostatecné ziskovosti svou cinnost 13 ceských pivovaru.

Soucasná výrobní kapacita Pražských pivovaru je zhruba tri milióny hektolitru piva rocne, pricemž je zatím využívána z 90 procent. Spolecnost podle Dobálové nehodlá dále výrobní kapacity rozširovat.

Oldrich Pribík kri


Zdroj: ČTK, 29. 5. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 03:06