Agris.cz - agrární portál

Limona loni s více než pětimiliónovou ztrátou

29. 5. 1998 | ČTK

Limona loni s více než petimiliónovou ztrátou

MNICHOVO HRADIŠTE 29.kvetna (CTK) - Ztrátu 5,1 miliónu korun vykázala za rok 1997 akciová spolecnost Limona, která prozatím hospodarila vždy s mírným ziskem. Po dnešní rádné valné hromade spolecnosti to CTK rekl její generální reditel Miloš Mostecký, který vykázanou ztrátu oduvodnil odpisem nedobytných pohledávek, zvýšením úrokových sazeb a kursovními výkyvy.

Provozní hospodárský výsledek firmy byl podle Mosteckého kladný, a to i pres pokles lonských tržeb spolecnosti asi o petinu na 240 miliónu korun. "Zpusobil to nižší prodej sirupu, ale i pokles ceny tohoto zboží," vysvetlil Mostecký.

Limona, která vyrábí limonády, sirupy, džusy, nektary a ovocné koncentráty, má v soucasnosti asi osmiprocentní podíl na trhu ovocných štáv a desetiprocentní podíl na trhu sirupu. Neustále však musí celit silné konkurenci nápojových i obchodních gigantu.

Na letošní rok plánuje tržby kolem 280 miliónu korun a chystá vývoz své produkce do Ruska. Jednání jsou však podle Mosteckého velmi zdlouhavá a komplikovaná.

Majoritním vlastníkem a.s.Limona je spolecnost Aqva Sag Doksy, která má 47,8 procenta akcií, Pivovary a sodovkárny Brno drží 43,5 procenta akcií a zbytek vlastní drobní akcionári a restituent.

Základní jmení spolecnosti, která zamestnává kolem 125 lidí, je 56,703.000 korun.

Petra Laurinová kri


Zdroj: ČTK, 29. 5. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 21:16