Agris.cz - agrární portál

ZN: Mlékárny Plzeň jsou podezírány z podvodu

29. 5. 1998 | ČTK

ZN: Mlékárny Plzen jsou podezírány z podvodu

PRAHA 29.kvetna (CTK) - Ze zfalšování podpisu podezírají nekterí soukromí zemedelci pracovníky Mékárny Plzen V.O.D.P., která má v soucasné dobe miliónové dluhy a existencní problémy. Pritom tato firma v lonském roce získala subvence ze Státního fondu tržní regulace na vývoz. Ty byly vyplaceny i na základe zemedelci podeposaného prohlášení, že mlékarum dlužné peníze zapujcují. Informují o tom dnešní Zemské noviny.

Jak list dále uvádí, nekterí zemedelci však tvrdí, že jejich podpisy pod prohlášením o pujcce jsou zfalšované a jde o podvod. Nekterí na celý prípad podle svého vyjádrení upozornili ministra zemedelství Josefa Luxe. Podle jeho odpovedi je však z hlediska ministerstva vše v porádku, citují ZN konkrétní zemedelce, kterí se cítí ze strany plzenských mlékáren poškozeni.

Jak dále ZN zjistily, pracovník, který mel smlouvy mezi zemedelci a mlékárenským podnikem na starosti, v nem již nepracuje.

vaj pok


Zdroj: ČTK, 29. 5. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 19:11