Agris.cz - agrární portál

Dnes se sejde řádná valná hromada Pivovaru Radegast

28. 5. 1998 | ČTK

Dnes se sejde rádná valná hromada Pivovaru Radegast

NOŠOVICE (okres Frýdek-Místek) 28.kvetna (CTK) - Dnes se sejde rádná valná valná hromada a.s.Pivovar Radegast, aby uzavrela hospodarení spolecnosti za uplynulé obchodní období. Britský koncern Bass, který vlastní 33,4 procenta akcií nošovického pivovaru, se bude zajímat o vyjádrení predstavenstva k výsledkum hospodarení, rekla CTK tisková mluvcí Pražských pivovaru Diana Dobálová.

"Spolecnost Bass je i nadále znepokojena výsledky Pivovaru Radegast obzvlášte proto, že za první ctvrtletí vykazují další pokles," uvedl reditel Bass pro Ceskou republiku Graham Staley. "Bude nás proto zajímat, jaké vyjádrení k tomu bude predstavenstvo mít," dodal.

Akcionári by meli dále projednat a schválit rocní úcetní záverku, rozdelení zisku, dividend a tantiém za rok 1997, schválit koncepci podnikatelské cinnosti a její zmeny pro rok 1998. Na programu jednání je dále mj.zmena stanov, zmena orgánu spolecnosti a schválení nákupu a prodeje podílu v obchodních spolecnostech.

Pivovar Radegast loni vytvoril cistý zisk 82,192 miliónu korun. Výnosy spolecnosti cinily 2,181 miliardy korun a její náklady 2,098 miliardy korun. Pivovar loni zaznamenal propad v prodeji piva, kterým skupina Radegast ztratila v CR pul procenta a nyní ovládá 13,5 procenta pivního trhu.

Majoritní podíl v Radegastu drží IMP Finance, B.V. - spolecnost spríznená s budoucím majitelem Investicní a poštovní banky, japonskou Nomurou, která disponuje asi 58 procenty akcií. Poslední kurs akcie Pivovaru Radegast na pražské burze je 2407 korun, což je o 288 více, než minimum za poslední rok. Maximální cena akcie se ovšem vyšplhala na 5322 koruny.

Elena Mazurová jw


Zdroj: ČTK, 28. 5. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 13:40