Agris.cz - agrární portál

Na výstavě vín v Londýně se představili producenti vín z 35 zemí

22. 5. 1998 | ČTK

Na výstave vín v Londýne se predstavili producenti vín z 35 zemí

PRAHA 22.kvetna (CTK) - Ctvrtého rocníku mezinárodní vinarské výstavy, konané ve dnech 19.-21.kvetna v Londýne, se zúcastnili producenti vín z 35 zemí a na 700 predních vinarských spolecností. Ceskou republiku zastupovala pouze a.s. Bohemia Sekt Ceskomoravská vinarská, která vystavovala tradicní sekty a prezentovala zde také prírodní vína znacky Bohemia Vinum partnerské spolecnosti Víno Mikulov. CTK to dnes sdelil obchodní reditel Bohemia Sekt Dalibor Šebela.

Veletrh podle nej svým padesátiprocentním nárustem zúcastnených vystavovatelu potvrdil další zvyšování zájmu o konzumaci vína na celém svete. Tradicním evropským producentum za poslední roky podle neho však vyrostla silná konkurence z Jižní Afriky, Chile, Austrálie a USA. Nejvetší spotreba nejkvalitnejšího vína je nadále v zemích západní Evropy a severní Ameriky. Rostoucí spotrebu je ale zaznamenána i v Latinské Americe, Cíne a zemích východní Evropy.

Jak dále uvedl Šebela, celosvetový obrat prodaného vína se rocne blíží 80 miliardám USD a odhaduje se, že do roku 2001 vzroste na 97 miliard USD.

kt mha


Zdroj: ČTK, 22. 5. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.04.2024 16:25