Agris.cz - agrární portál

Zákaz dovozu jogurtů Danone do SR byl výsledkem cílených kontrol

22. 5. 1998 | ČTK

Zákaz dovozu jogurtu Danone do SR byl výsledkem cílených kontrol

BRATISLAVA 22.kvetna (zpravodajka CTK) - Zastavení dovozu jogurtu Danone vyrábených v Ceské republice na slovenský trh bylo výsledkem cílených kontrol, které v uplynulých týdnech uskutecnily orgány potravinového dozoru v SR. Uvedla to dnes pro CTK tisková mluvcí ministerstva zemedelství Anna Majkútová.

Jak dále poznamenala, cílem techto kontrol bylo proverování dodržování zákona o potravinách a jejich výsledkem zase prijetí nekterých opatrení, mezi nimiž bylo i opatrení vuci firme Danone.

Toto predbežné opatrení na zákaz dovozu jogurtu Danone na Slovensko vydala Státní veterinární správa SR 5.kvetna letošního roku. Duvodem bylo porušení zákona o potravinách tím, že firma uvedla do obehu necertifikované výrobky.

Zákaz platí do prošetrení a rozhodnutí ve veci a "v prípade firmy Danone se nedotýká jiných porušení zákona o potravinách", uvádí se v stanovisku ministerstva zemedelství k pozastavení dovozu jogurtu Danone. Tímto ministerstvo koriguje svou ctvrtecní informaci, v níž se mylne uvádely jako duvod zastavení dovozu i nedostatky v kvalite výrobku Danone, pricemž tyto nedostatky se Danone netýkají.

V techto dnech se mezi ministerstvem a firmou Danone intenzivne jedná a podle Majkútové se hledají "konstruktivní zpusoby uzavrení tohoto problému".

"Vzhledem k tomu, že jde o renomovanou firmu, s kterou existují korektní vztahy, se obe strany dohodly, že do vyrešení problému nebudou prípad medializovat," uvedla Majkútová.

Marta Ružicková ple


Zdroj: ČTK, 22. 5. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 16:25