Agris.cz - agrární portál

Hanácký masokombinát nezruší veřejnou obchodovatelnost akcií

21. 5. 1998 | ČTK

Hanácký masokombinát nezruší verejnou obchodovatelnost akcií

OLOMOUC 21.kvetna (CTK) - Mimorádná valná hromada akciové spolecnosti Hanácký masokombinát Olomouc, kterou na zacátku letošního roku ovládla firma Nail&Tin, dnes neschválila návrh predstavenstva na zrušení verejné obchodovatelnosti akcií spolecnosti.

Místopredseda predstavenstva Hanáckého masokombinátu Eduard Hrabal po skoncení valné hromady CTK bez dalších podrobností rekl, že majoritní vlastník Hanáckého masokombinátu nakonec zmenil názor na zrušení verejné obchodovatelnosti jeho akcií a pri hlasování tento návrh nepodporil.

Hlavním akcionárem Hanáckého masokombinátu, který je významným producentem masných výrobku a uzenin na Morave, je od konce letošního ledna spolecnost Nail & Tin, která za 142 milióny korun získala 50 procent jeho akcií v souteži vyhlášené loni Fondem národního majetku a nyní ve firme drží více než dvoutretinový podíl. Ostatním akcionárum spolecnosti zacátkem roku nabídla povinný odkup jejich akciových podílu

Hospodarení Hanáckého masokombinátu se loni opet ponorilo do cervených císel, když spolecnost vykázala ztrátu 30 miliónu korun proti prodelku 15 miliónu korun v roce 1996.

Celkové tržby firmy loni mezirocne mírne vzrostly z 928,3 miliónu korun v roce 1996 na zhruba 950 miliónu korun.

Podstatná cást tržeb plynula loni spolecnosti z prodeje uzenin a masných výrobku na tuzemském trhu. Na trhy východní a jihovýchodní Evropy masokombinát vyvezl zhruba šest procent svojí produkce.

Petr Behal mha


Zdroj: ČTK, 21. 5. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 12:26