Agris.cz - agrární portál

ČSPS:Termín "české pivo" má být zachován pro všechny pivovary

19. 5. 1998 | ČTK

CSPS:Termín "ceské pivo" má být zachován pro všechny pivovary

BRNO 19.kvetna (CTK) - Oznacení obsahující termín "ceské pivo" v jakémkoliv slovním spojení má podle Ceského svazu pivovaru a sladoven (CSPS) zustat zachováno pro výrobky všech tuzemských pivovaru. "Priznání pouze nekterým firmám znamená diskriminaci," rekl na dnešním Kulatém stole pri veletrhu Pivex v Brne predseda CSPS Jan Veselý.

Podle nej byly nejméne v osmi prípadech podány k registraci prihlášky ochranných známek, které zmínený termín obsahují a to samostatne ci ve spojení s ruznými prívlastky. "O žádné známce však dosud není rozhodnuto," upozornil Veselý.

Rešerše databáze Národních ochranných známek uvádí, že pro trídu 32 (pivo) jde o následující oznacení: Staroceské pivo, Skupina Ceské pivo, Originál Ceské pivo, Ceské pivo, Staroceské pivo Bohemia, Ceské pivo z Krušovic, Královské krušovické ceské pivo a Ceské královské krušovické pivo.

CSPS žádá Úrad pro prumyslové vlastnictví, aby jednoznacne negativne rozhodl u všech dosud podaných prihlášek a stejne tak v budoucnosti. Profesní svaz je presvedcen o nutnosti zachování dobrého jména ceského piva nejen v tuzemsku, ale i v zahranicí.

"Všem domácím subjektum je nutno zachovat možnost oznacení pro ceský trh i export," dodal Veselý.

Jirí Macík mha


Zdroj: ČTK, 19. 5. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 04:54