Agris.cz - agrární portál

Za akcii Čokoládoven budou dvě akcie nových společností

19. 5. 1998 | ČTK

Za akcii Cokoládoven budou dve akcie nových spolecností

PRAHA 19.kvetna (CTK) - Vlastníci akcií a.s.Cokoládovny se od príštího roku mohou stát automaticky akcionári spolecnosti Cokoládovny Danone (CD) i spolecnosti Cokoládovny Nestlé (CN), a to v prípade, že svoje akcie neprodají. Na dnešní tiskové konferenci to rekl generální reditel spolecnosti Cokoládovny Michael Kopecký. Za jednu akcii v nominální hodnote 1000 korun získá vlastník po akcii CD a CN v nominálních hodnotách 500 Kc.

Majoritní vlastník Cokoládoven, spolecnost COPART, však hodlá po schválení rozdelení Cokoládoven valnou hromadou predložit menšinovým akcionárum Cokoládoven verejnou nabídku k odkoupení jejich akcií, která bude organizována v období od 1.cervence do 31.srpna letošního roku.

Podle této nabídky budou moci držitelé akcií k 30.cervnu letošního roku obdržet 6230 Kc za jednu akcii, pricemž 5650 Kc bude cena akcie a 580 korun bude hodnota mimorádné dividendy, která bude zahrnovat jak dividendu za lonský rok, tak i cástku pripadající akcionári z dosud nerozdeleného zisku spolecnosti od roku 1992.

Krome toho mohou akcionári prodat svoje akcie Cokoládoven až do ukoncení procesu rozdelení spolecnosti také na burze cenných papíru. Podle Kopeckého je však treba pocítat s nejistou cenou akcie a možná sníženou likviditou trhu.

Nabídka COPARTu 6230 Kc za jednu akcii Cokoládoven je podle Kopeckého spravedlivá, nebot je nad nejvyšší cenou dosaženou na burze cenných papíru v Praze od roku 1995 a oproti poslední kotované cene je o 18,7 procenta vyšší. Ve srovnání s šestimesícním prumerem cen akcií Cokoládoven je nabízená cen vyšší o 19,7 procenta.

Oldrich Pribík mha


Zdroj: ČTK, 19. 5. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 23:02