Agris.cz - agrární portál

Akcionáři Čokoládoven by měli nabídku na odkup využít

19. 5. 1998 | ČTK

Akcionári Cokoládoven by meli nabídku na odkup využít

PRAHA 19.kvetna (CTK) - Akcionári potravinárské firmy Cokoládovny Praha, která oznámila rozdelení a odchod z verejného trhu, by meli nabídku na odkup využít. "Odkup za oznámenou cenu je velice dobrý. Doporucovali bychom akcie Cokoládoven prodat," uvedl dnes pro CTK Ventzislav Vassilev z maklérské firmy Prague Securities.

Cokoládovny, nejvetší výrobce oplatek a cokolády ve strední Evrope, ohlásily rozdelení na dve nové spolecnosti. Stávající akcionári mohou využít nabídku majoritního vlastníka firem Danone a Nestle na odkoupení akcií. Cena by mela být 6230 Kc za jednu akcii, pricemž 5650 Kc bude cena akcie a 580 Kc bude hodnota dividendy.

Kurs akcií byl v pondelí na burze 5270 Kc, v RM-Systému 5199,5 Kc. Rocním maximem bylo 6200 Kc, minimem 3800 Kc.

Zámer Cokoládoven vedl dokonce Komisi pro cenné papíry (KCP) k pozastavení obchodování na verejných trzích.

"Rozdílný prístup k této informaci pro ruzné skupiny investoru by mohl vést k vážným hospodárským škodám. Tato informace muže mít podle názoru KCP zásadní vliv na obchodování s tímto cenným papírem a na jeho cenu," zduvodnila jednodenní absenci KCP. Na trh se akcie vrátí 20.kvetna.

Stažení Cokoládoven analytici obecne litují. "Trh bude ochuzen. Cokoládovny byly jedním z mála podniku, které mely dobré výsledky a vyplácely dividendy," doplnil Vassilev. Rozhodující slovo bude mít valná hromada firmy 30.cervna.

Tomáš Zimmermann mha


Zdroj: ČTK, 19. 5. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 05:26