Agris.cz - agrární portál

ÚOHS znovu projedná fúzi Plzeňského Prazdroje a Redegastu

15. 6. 1998 | ČTK

ÚOHS znovu projedná fúzi Plzenského Prazdroje a Redegastu

BRNO 15.cervna (CTK) - Predseda Úradu pro ochranu hospodárské souteže (ÚOHS) Stanislav Belehrádek zrušil v rízení o rozkladu prvostupnové rozhodnutí úradu z 10.prosince 1997 v záležitosti fúze Plzenského Prazdroje a pivovaru Radegast. Žádost o povolení fúze zmínených subjektu vrátil správnímu orgánu k novému projednání. Belehrádkovo rozhodnutí nabylo právní moci 10.cervna. CTK to dnes sdelil mluvcí úradu Ivo Skoumal.

Poznamenal, že predseda Belehrádek námitky vznesené v odvolání Investicní a Poštovní banky (IPB) poté, co fúzi zmínených subjektu úrad nepovolil, oznacil za "procesne závažné a duvodné".

Podle Belehrádka prvostupnový orgán pri novém projednávání musí vycházet ze soucasného stavu, který se oproti doby vydání predchozího prvostupnového rozhodnutí znacne zmenil, zejména v dusledku prodeje majoritní cásti akcií Plzenského Prazdroje.

Jirí Šesták mha


Zdroj: ČTK, 15. 6. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 18:16