Agris.cz - agrární portál

Jihočeské mlékárny nakoupí letos 500 miliónů litrů mléka

18. 6. 1998 | ČTK

Jihoceské mlékárny nakoupí letos 500 miliónu litru mléka

CESKÉ BUDEJOVICE 18.cervna (CTK) - Stabilizace dodavatelské struktury, další zkvalitnení prodejního servisu a obslužnosti trhu, snížení dopravních nákladu až o 10 procent (loni cinily asi osm procent celkových nákladu) a zúžení výrobního sortimentu jsou hlavními cíli a.s. Jihoceské mlékárny (JCM) v letošním roce. Na dnešní tiskové besede to prohlásil generální reditel a predseda predstavenstva JCM Milan Teplý.

Podle neho plánuje nejvetší mlékárenský podnik v CR letos nákup 500 miliónu litru mléka. "V oblasti obchodu chceme dále preferovat velkoodberatele, pricemž máme zájem na tom, aby se zvyšovalo zastoupení produktu JCM v obchodních retezcích pri udržení primerené míry rentability," uvedl Teplý.

Do deseti mesícu chtejí JCM zúžit výrobní sortiment, který nyní predstavuje zhruba 214 druhu výrobku. "Predpokládáme, že pujde asi o 40 výrobku, a to hlavne ze skupiny tavených sýru, jogurtu a tvarohových dezertu. Takto široký sortiment se neuplatní ani v sítích, ani u drobných prodejcu," rekl Teplý.

Doplnil, že spolecnost chce letos také výrazne zvýšit vývoz, který by mel prevýšit 1,5 miliardy korun. Tradicními exportními komoditami jsou zejména sušená mléka a máslo.

"Pri poklesu tržeb, který nyní ciní ve srovnání s lonským rokem asi osm až deset procent, se však nehodláme podbízet. Naším zámerem je stabilní cenová politika, pricemž nemíníme delat výrobky pod obchodní znackou," poznamenal generální reditel JCM. Dodal, že investice budou letos smerovat hlavne do obalové techniky a veterinárních opatrení. "Budou se pohybovat do výše odpisu, to znamená do 120 miliónu korun," uzavrel Teplý.

Kontakt: Kontakt: Jihoceské mlékárny, a.s., Rudolfovská 83, 370 50 Ceské Budejovice, tel. 038/7736111, fax 038/7411938.

Jakub Sekyra kt


Zdroj: ČTK, 18. 6. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 07:30