Agris.cz - agrární portál

Valná hromada Olmy rozhodne o rozdělení zisku 20,75 miliónu Kč

19. 6. 1998 | ČTK

Valná hromada Olmy rozhodne o rozdelení zisku 20,75 miliónu Kc

OLOMOUC 19.cervna (CTK) - O rozdelení lonského cistého zisku 20,75 miliónu korun bude dnes rozhodovat rádná valná hromada akciové spolecnosti Olma Olomouc, druhého nejvetšího zpracovatele mléka v tuzemsku. Na žádost akcionáru byl program valné hromady, který puvodne obsahoval 12 bodu, rozšíren na dvojnásobek, takže na porad dnešního jednání se dostanou i podrobné zprávy predstavenstva Olmy o hospodarení a vnitrních záležitostech mlékárny.

Lonské tržby Olmy cinily 2,84 miliardy korun a byly na zhruba stejné úrovni jako v roce 1996, který spolecnost ukoncila se ztrátou 36,612 miliónu korun.

Spolecnost Milkagro, která je s 51 procenty akcií majoritním vlastníkem Olmy, se loni dostala do sporu s minoritním akcionárem - spolecností Goliard. Ta Milkagro, jenž sdružuje hlavní dodavatele Olmy, obvinila z porušování zákona a práv minoritních akcionáru.

Akcionári dnes krome úcetní záverky za rok 1997 a návrhu na rozdelení zisku navíc projednají také zprávu predstavenstva o tom, kdo a z jakého titulu jedná za spolecnost, o právních sporech, které souvisejí s valnými hromadami od roku 1996 a jichž je spolecnost úcastníkem, zprávu vedení spolecnosti o orientacních výsledcích hospodarení za lonský a letošní rok.

Na programu valné hromady je také zpráva predstavenstva o závazcích Olmy vuci jejímu akcionári Milkagro, o strukture dodavatelu syrového mléka, o zajištení plynulosti výroby, výkupních cenách mléka, dotacích, o rozsahu zatížení nemovitého a movitého majetku a o duvodech lonského odvolání generálního reditele mlékárny.

Akcionári by meli rovnež vyslechnout zprávu predstavenstva o ekonomické situaci k datu odvolání generálního reditele a o jejím porovnání se stavem k 31.12.1997 a zprávu o výberu na funkci nového generálního reditele.

beh jw


Zdroj: ČTK, 19. 6. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 15:32