Agris.cz - agrární portál

Bernard byl vyhodnocen jako nejlepší dvanáctistupňové pivo

19. 6. 1998 | ČTK

Bernard byl vyhodnocen jako nejlepší dvanáctistupnové pivo

CESKÉ BUDEJOVICE 19.cervna (CTK) - Pivo z humpoleckého pivovaru Bernard zvítezilo ve druhém rocníku souteže Pivo Ceské republiky v kategorii dvanáctistupnových piv. Soutež se konala v rámci Slavností piva, kterou porádala ceskobudejovická a.s. Výstavišti. Druhou nejlepší dvanáctkou se podle mínení odborníku stal strakonický Dudák a na tretím míste skoncil Kovar z Pivovaru Podkován.

Slavností se zúcastnilo celkem 16 pivovaru, mezi nimiž však chybely ty nejvetší jako jsou Plzenský Prazdroj, Radegast a dokonce i Budejovický Budvar. Na akci, která potrvá až do nedele se predstavuje také dalších osm firem, které jsou dodavateli pivovaru. Patrí mezi ne Jihoceské papírny Vetrní, Air Products Decín nebo Black Pencil Praha.

Poradatel souteže Alois Srb z táborské spolecnosti Rival uvedl, že mezi desítkami zvítezil pivo Breznák z a.s. Ústecké pivovary, v kategorii tmavých piv byl nejlepší Eggenberg ze stejnojmenného ceskokrumlovského pivovaru a mezi jedenáctkami vyhrál humpolecký Bernard.

Jakub Sekyra mha


Zdroj: ČTK, 19. 6. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 01:20