Agris.cz - agrární portál

Společnost UDV dnes otevřela v Praze pobočku pro střední Evropu

1. 7. 1998 | ČTK

Spolecnost UDV dnes otevrela v Praze pobocku pro strední Evropu

PRAHA 1.cervence (CTK) - Ceská pobocka UDV (United Destillers and Vintners), jednoho z nejvetších svetových výrobcu alkoholických nápoju a vín, jehož rocní obrat se pohybuje kolem 13,7 miliardy liber, dnes zahájila cinnost v Praze. CTK o tom informoval Aleš Benda z agentury Shilland and Co.

UDV vznikla podle jeho slov spojením spolecností IDV (International Destillers and Vintners) a UD (United Destillers) a její rocní provozní zisk ciní asi 2,2 miliardy liber.

UDV hodlá ze své pražské centrály, která zamestnává 54 pracovníku, rídit svoje aktivity ve strední Evrope, tedy v Polsku, Madarsku, na Slovensku, ve Slovinsku a v Chorvatsku.

Rozhodnutí o fúzi IDV a UD vyplývá ze spojení materských firem Grand Metropolitan a Guinness, které se uskutecnilo v minulém roce. Tato fúze zahrnula také pivovary Guinness, retezec rychlého obcerstvení Burger King, potravinárský koncern Pillsbury a výrobce zmrzlin Haagen Daas.

Portfolium výrobku UDV zahrnuje 18 ze stovky nejduležitejších svetových alkoholických výrobku, mimo jiné napríklad whisky Johnnie Walker, vodku Smirnoff, likéry Malibu ci Bailey`s Irish cream a další.

Oldrich Pribík jw


Zdroj: ČTK, 1. 7. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 01:38