Agris.cz - agrární portál

Vývoz Prazdroje do USA se má do tří let ztrojnásobit

9. 7. 1998 | ČTK

Vývoz Prazdroje do USA se má do trí let ztrojnásobit

PRAHA 9.cervence (CTK) - Slibné vyhlídky na americkém trhu má podle dnešních Hospodárských novin (HN) plzenský Prazdroj, když pocítá se ztrojnásobením vývozu svého piva do USA do trí let. Letos spolecnost plánuje vyvézt za oceán 75 tisíc hektolitru piva Pilsner Urquell a do peti let tam chce prodávat 140 tisíc hl piva, vetšinou v láhvích v balení po šesti kusech. Kapacitu trhu v USA však podle prezidenta a.s. Pilsner Urquell USA Jirího Raise nedokáže nikdo odhadnout.

Kritická je podle nej hranice 90 tisíc hektolitru, kterou chce zdolat v roce 2000. Poté musí spolecnost vstoupit do "masívnejší" propagace. Duležité také prý je, aby se zacalo pivo Gambrinus varit v Radegastu. Pro Prazdroj jsou v USA rozhodující supermarkety. Do prodeje druhého plzenského piva Gambrinus podle Raise nemá cenu investovat. Americký trh je vybíravý a navíc je prý výhodnejší uvádet na láhve originální ceský text.

Pilsner Urquell se do USA vyváží od roku 1871, pripomínají HN. V tomto století se v prodeji nejvíce ztratilo v 70. létech, když se do reklamy nevložilo "nic", pricemž šlo prodeje zdvacetinásobit. Nejvetším problémem podle Raise jsou rozdílné zákony USA, kdy má každý z 50 státu rozdílné zákony.

aol


Zdroj: ČTK, 9. 7. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 11:52