Agris.cz - agrární portál

Na Opavsku se očekává průměrný výnos obilovin

14. 7. 1998 | ČTK

Na Opavsku se ocekává prumerný výnos obilovin

OPAVA - KYLEŠOVICE 14.cervence (CTK) - Po dvou špatných sezónách, kdy severní Moravu postihly velké srážky a povodne, ocekává letos Zemedelské družstvo Opava Kylešovice podle nynejšího stavu porostu dlouhodobý prumerný výnos. "Zatím to špatné pocasí vyložene nevadí, ale kdyby melo pokracovat ješte týden, meli bychom problémy," uvedl dnes pro CTK predseda družstva Dušan Schreier.

ZD Opava Kylešovice obhospodaruje celkem zhruba 3000 hektaru zemedelské pudy, pricemž sedmina této plochy je využívána pro pestování cukrovky. Zhruba 270 hektaru zaujímá ozimá repka a na približne 30 hektarech se pestují brambory.

Cukrovku družstevníci dodávají pro opavský cukrovar, odberatelem jecmene je nošovický pivovar Radegast. Tradicní plodinou ZD Opava Kylešovice je námel pro výrobce léciv a.s. Galena Opava, který se nyní pestuje na 170 hektarech. Dalších, asi 200 hektaru, zaujímá plocha pro sladovnický jecmen. Potravinárské pšenici je v Kylešovicích vyhrazen ctyrnásobek této plochy.

zlt jw


Zdroj: ČTK, 14. 7. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.05.2024 22:41