Agris.cz - agrární portál

Za prvních pět měsíců má ČR aktivní saldo v obchodu s mlékem

2. 8. 1998 | ČTK

Za prvních pet mesícu má CR aktivní saldo v obchodu s mlékem

PRAHA 2.srpna (CTK) - Za prvních pet mesícu letošního roku vykázala Ceská republika v zahranicním obchodu s mlékem a mlékárenskými výrobky aktivní saldo ve výši pres 1,789 miliardy korun. To je ve srovnání se stejným obdobím lonského roku nárust o 23,2 procenta. Uvádí se to v situacní a výhledové zpráve Ministerstva zemedelství CR, kterou má CTK k dispozici.

Celkove bylo vyvezeno ve sledovaném období letošního roku za témer 2,344 miliardy korun mléka a mlékárenských výrobku, což bylo o 16,5 procenta více než za prvních pet mesícu loni. Hodnota dovozu této komodity se naopak mezirocne snížila zhruba o jedno procento a cinila neco pres 554 miliónu korun.

Podle zprávy se na zvýšení hodnoty exportu podílí zejména vyšší objemy vývozu sýru a másla, stejne tak jako v menší míre i export jogurtu, nezahuštených mlék, smetany a syrovátky. Snížení dovozu mléka a mlékárenských výrobku bylo podle zprávy ovlivneno predevším nižším objemem dovozu másla, nezahušteného mléka a smetany.

Oldrich Pribík bm


Zdroj: ČTK, 2. 8. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 20:49