Agris.cz - agrární portál

Ministr Fencl chce zemědělce podporovat po vzoru EU

3. 8. 1998 | ČTK

Ministr Fencl chce zemedelce podporovat po vzoru EU

PRAHA 3.srpna (CTK) - Zemedelským podnikatelum je potreba dát dlouhodobejší predstavu o rozvoji odvetví a vytvorit pro ne standardní podmínky, které mají zemedelci v Evropské unii. V rozhovoru pro dnešní Mladou frontu Dnes to rekl nový ministr zemedelství Jan Fencl, podle kterého se musí zacít predevším s legislativou. Ministr nehodlá zkoumat, zda je evropská zemedelská politika dobrá nebo špatná, chce totiž prijmout pravidla, podle nichž se v EU hraje.

Fencl není prítelem žádné tretí cesty, jak rekl listu. Co chce, to jsou soucasné regule a zdroje spolecenství. Neví zatím, jaké dotace pro resort dostane, ale je presvedcen, že sjedná lepší pozici ceským zemedelcum. S prohlášením vlády budou podle nej zemedelci spokojeni.

Prodej státní pudy bude smerovat pouze do ceských rukou s co nejdelší dobou splácení, uvedl Fencl v MfD. Tak si bude moci pudu koupit i každý zemedelec s "prázdnou kapsou". Nebude se pritom delat rozdíl mezi fyzickými ci právnickými osobami.

aol nth


Zdroj: ČTK, 3. 8. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.05.2024 15:58