Agris.cz - agrární portál

Pražské pivovary zvýšily v pololetí svůj obrat o šest procent

4. 8. 1998 | ČTK

Pražské pivovary zvýšily v pololetí svuj obrat o šest procent

PRAHA 4.srpna (CTK) - Celkový obrat akciové spolecnosti Pražské pivovary za první pololetí letošního roku vzrostl proti stejnému období loni o šest procent a presáhl 1,238 miliardy korun. Zpravodaje CTK o tom dnes informovala tisková mluvcí spolecnosti Diana Dobálová.

Provozní zisk spolecnosti za toto období cinil podle ceských úcetních standardu 45,308 miliónu korun, pricemž za lonské první pololetí vykázaly Pražské pivovary provozní ztrátu témer 15 miliónu korun. Mezirocne se prohloubila celková ztráta spolecnosti o tri procenta a cinila více než 141 miliónu korun.

Za první pololetí Pražské pivovary vystavily a prodaly celkem 1,242 miliónu hektolitru piva, což je ve srovnání se stejným obdobím lonského roku pokles o ctyri procenta. Export se ve sledovaném období mezirocne snížil o 13 procent na 185.000 hektolitru piva, což predstavuje témer 15 procent celkové produkce spolecnosti.

Podle financního reditele Pražských pivovaru Miroslava Jersáka je hlavním duvodem poklesu exportu snížení dovozní kvóty na Slovensku a tlak na objemy znacky Vratislav v Nemecku. Export znacky Staropramen na nemeckém a britském trhu však podle jeho slov neustále roste. Na zhoršující se exportní potenciál na slovenském trhu reagují Pražské pivovary zavedením výroby znacky Meštan v bratislavském pivovaru Stein.

Oldrich Pribík jw


Zdroj: ČTK, 4. 8. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 19:38