Agris.cz - agrární portál

HN: JČM v pololetí s tržbami téměř tři miliardy

19. 8. 1998 | ČTK

HN: JCM v pololetí s tržbami témer tri miliardy

PRAHA 19.srpna (CTK) - Akciová spolecnost Jihoceské mlékárny (JCM) dosáhla za první pololetí letošního roku tržeb témer tri miliardy korun, pricemž export se na celkových tržbách podílel dvaceti procenty. JCM chtejí udržet svou financní stabilitu a omezily proto letos investice na úroven odpisu a zefektivnily využívání aktiv, píší dnešní Hospodárské noviny (HN).

Firma pripravuje uzavrení provozovny v Humpolci, zároven chce zúžit sortiment 214 výrobku zhruba o 40 druhu, predevším tavených sýru a jogurtu. Podle obchodního reditele JCM Jana Stehlíka totiž trh s mlékárenským zbožím prochází složitým obdobím. Rust cen dodávaného mléka, zhoršená platební morálka odberatelu a pokles poptávky zpusobují cenovou válku, které se však spolecnost nechce úcastnit, sdelil HN Stehlík.

JCM loni vykoupily 454,3 miliónu litru mléka, což predstavuje 19 procent celé ceské produkce. Letošní výkup se má zvýšit až na pul miliardy litru. Spolecnost loni vykázala cistý zisk 19,375 miliónu korun.

kt vaj


Zdroj: ČTK, 19. 8. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 12:31