Agris.cz - agrární portál

Porota soutěže o Zlatý klas letos ocenila 12 exponátů

28. 8. 1998 | ČTK

Porota souteže o Zlatý klas letos ocenila 12 exponátu

CESKÉ BUDEJOVICE 28.srpna (CTK) - Do souteže exponátu o Zlatý klas prihlásili vystavovatelé na letošním 26.rocníku mezinárodního agrosalónu Zeme živitelka 45 exponátu, což je o 29 méne než loni. Porota, která dnes oznámila výsledky souteže, ocenila v peti soutežních skupinách 12 výrobku.

Zlatý klas s kytickou, urcený exponátum s mimorádným prínosem pro ochranu životního prostredí, letos získal aktivátor rostlin Bion 50 WG s.r.o. Novartis Czech Republic Praha 4 a špaldový program spolecnosti Pro Bio Staré Mesto pod Snežníkem. Ten predstavuje kolekci sedmi potravinárských výrobku, jejichž základem je pšenice špalda, pestovaná podle zásad ekologického zemedelství.

V oblasti rostlinné výroby udelila porota Zlatý klas s.r.o. Ekoreginal Otrokovice za foliární hnojiva rady Hycol a firme Libera Jiriny Teclové z Ostravy za kolekci odrud zeleninové papriky.

V soutežní skupine živocišná výroba uspel šlechtitelský program Svazu chovatelu prasat v Cechách a na Morave a minerálne-vitamínový doplnek k repce, rešící vyšší využití repkového podílu v krmné dávce, a.s. Mikrop Cebín.

Ve skupine mechanizace získaly "zlato" celkem tri exponáty. Jedná se o senážní sberací vuz SP 3-340 STS Strakonice, univerzální samojízdný horský nosic náradí Reform Metrac H 5 vystavovatele s.r.o. Reform vozidla Ceské Budejovice a univerzální nosic a tahac Terratrac AEBI TT 90 firmy Agrointeg Brno.

Dalším oceneným exponátem byla v oblasti služeb a potreb zemedelství dietní fixace skupinového krmení jalových nebo brezích prasnic Di-Fix 8 firmy V.Racek Dražice, rízená mikropocítacem.

Ze šesti prihlášených výrobku potravinárského prumyslu získala Zlatý klas zmrazená smes testovin, drubežího masa a zeleniny na pánvicku Toscana z a.s.Mochovské mrazírny a zeleninová korenící smes bez glutamanu sodného Grill Vegi firmy Terezia Company Terezie Svátové z Prahy 4.

Jaroslav Fišer mha


Zdroj: ČTK, 28. 8. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 21:26