Agris.cz - agrární portál

Zemské noviny: Vznikla Unie farmářů

31. 8. 1998 | ČTK

Zemské noviny: Vznikla Unie farmáru

PRAHA 31.srpna (CTK) - S predsedou Poslanecké snemovny Václavem Klausem se v sobotu setkali na Kutnohorsku, Chrudimsku a Nymbursku príslušníci starých selských rodu. Diskutovali o stále problematictejším odbytu zemedelských produktu a dalším znesvárení uvnitr ruzných zemedelských skupin. Vznik nové formace - Unie farmáru - Václavu Klausovi oznámil její predseda, bývalý ministr zemedelství Bohumil Kubát. Informují o tom dnešní Zemské noviny.

Podle Kubáta zemedelská družstva a hospodárství soukromých zemedelcu jsou dva druhy neslucitelných subjektu. Problémy vidí Kubát v dosud nevyporádaných transformacních podílech a restitucních náhradách. Sedláci také težko konkurují velkým družstevním celkum a nemají šanci "dosáhnout" na nekteré typy státních dotací, píší ZN.

Jak listu rekl Václav Klaus, nemyslí si, že by další roztríštení drobných zemedelcu v nové spolky bylo pro ne prínosem. Stejne tak se nedomnívá, že by v budoucnosti u nás neexistovala zemedelská družstva. Zásadne odmítave se však staví k politice nového ministra zemedelství Jana Fencla, který chce celoplošné dotace.

do vaj


Zdroj: ČTK, 31. 8. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 09.05.2024 11:04