Agris.cz - agrární portál

V karlovarském pivovaru unikl čpavek, osm lidí bylo evakuováno

3. 9. 1998 | ČTK

Opravte si, prosím, ve zpráve CR-ekologie-cpavek-únik (V karlovarském pivovaru unikl cpavek, osm lidí bylo evakuováno, 16:04) v prvním rádku prvního odstavce chybné: "...muselo být v úterý..." na správné: "...muselo být ve stredu...".

CTK

----------------------------------------------------------------

V karlovarském pivovaru unikl cpavek, osm lidí bylo evakuováno

KARLOVY VARY 3.zárí (CTK) - Osm lidí muselo být v úterý evakuováno ze trí rodinných domku v sousedství pivovaru v Karlových Varech, kde pri oprave zkorodovaného chladícího systému uniklo do vzduchu neznámé množství cpavku. O havárii dnes CTK informovala Jaroslava Sirotková z karlovarské hygienické stanice.

Nehoda se stala v okamžiku, kdy opravárenská firma narízla hadici chladícího zarízení, z níž cpavek unikl. Silný zápach se ihned rozšíril po celém areálu pivovaru a blízkého okolí, kde nekterým lidem zpusobil potíže s dechem, jiným podráždil oci. Vedení pivovaru, který patrí Plzenskému Prazdroji, zajistilo na noc pro evakuované ubytování v hotelu.

Prestože se již podarilo havárii zlikvidovat, není vylouceno, že se muže opakovat. Opravu technologie má totiž specializovaná firma dokoncit až v pondelí. Podle Sirotkové je pri ní nezbytné, aby pivovar veškeré kroky konzultoval s referátem životního prostredí.

Miroslav Molcík kar


Zdroj: ČTK, 3. 9. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 12:31