Agris.cz - agrární portál

ÚOHS povolil fúzi Kappa Packaging B.V. s Kartonem Morava

3. 9. 1998 | ČTK

BRNO 3.zárí (CTK) - Spojení podniku Kappa Packaging B.V. se sídlem v nizozemském Zuidoogsu a s.r.o.Karton Morava se sídlem v Žimrovicích povolil Úrad pro ochranu hospodárské souteže (ÚOHS). Fúze se uskutecnila 27.cervence tohoto roku, když nizozemská spolecnost koupila stoprocentní podíl v Kartonu Morava pres pražskou spolecnost J.K. "Úcinná soutež zustane zachována," rekl CTK mluvcí úradu Ivo Skoumal.

Fúzí sice podle nej dojde k podstatným zmenám na relevantním trhu, ale ne k vyšší koncentraci. Karton Morava vyrábí a dodává na tuzemský trh vlnitou lepenku a výrobky z této suroviny. Kappa Packaging B.V., která v CR dosud neobchodovala, patrí do skupiny nizozemských firem vytvorených investicními fondy. "Podnikají v oblasti obalových materiálu," uvedl Skoumal.

Belehrádkuv úrad konstatoval, že fúzí se sníží nákladovost výroby a dojde k racionálnejšímu využití technologie. Výhodou je i zkvalitnení výzkumu a vývoje v oblasti obalu a také podstatné zrychlení odbytu. Modernizací výroby klesne i poptávka po cenove nárocném importu obalových materiálu.

"Fúze zabrání postupnému útlumu výroby obalu, ke kterému by zrejme došlo," doplnil Skoumal s tím, že sloucení podniku umožní zachovat i pracovní místa.

Jirí Macík jw


Zdroj: ČTK, 3. 9. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 08:36