Agris.cz - agrární portál

SCP ukončily dvoutýdenní odstávku výroby, modernizace pokračuje

14. 9. 1998 | ČTK

SCP ukoncily dvoutýdenní odstávku výroby, modernizace pokracuje

KOŠICE 14.zárí (zpravodaj CTK) - V akciové spolecnosti Severoslovenské celulózky a papírny dnes uvedli do zkušebního provozu nová zarízení, která významnou merou prispejí k zlepšení životního prostrední v okolí závodu. Jak dnes CTK informoval námestek investicního reditele SCP Ivan Fábry, firma behem dvoutýdenní odstávky výroby zrealizovala investice za témer 90 miliónu korun, práce na dalších investicních akcích za približne 300 miliónu Sk pokracují.

Podle Fábryho byla v SCP v prubehu uplynulých dvou týdnu provedena investicní akce, zamerená na likvidaci zapáchajících látek z nádrže na taveninu za 18 miliónu Sk. Ke snížení úniku zapáchajících látek do ovzduší prispeje i montáž chladice na cerný louh za sedm miliónu Sk. Krome toho behem odstávky akciová spolecnost SCP uskutecnila i rekonstrukci kotle na drevený odpad a ukonceny byly i práce na modernizaci elektrostatického odlucovace císlo 1.

Cást podniku po odstávce výroby již prešla z rozvodové síte šest kV na 11 kV, pricemž tato akce, která je nutná ke spuštení dvou paroplynových cyklu, bude ukoncena do konce letošního roku a náklady na její realizaci si vyžádají 235 miliónu korun.

Akciová spolecnost SCP, která je nejvetším výrobcem celulózy a papíru na Slovensku do konce letošního roku ješte hodlá investovat do rozvoje výroby približne 600 miliónu Sk. Jen za prvních šest mesícu letošního roku pritom objem investic dosáhl 783 miliónu Sk, pricemž ve stejném období lonského roku to bylo 354 miliónu Sk. Celková hodnota rozestavených investicních akcí je asi 4,1 miliardy Sk.

Ladislav Kerekeš bm


Zdroj: ČTK, 14. 9. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 19:13