Agris.cz - agrární portál

ÚOHS zastavil správní řízení o fúzi Radegastu a Prazdroje

20. 1. 1999 | ČTK

ÚOHS zastavil správní rízení o fúzi Radegastu a Prazdroje

BRNO 20.ledna (CTK) - Správní rízení ve veci povolení fúze Plzenského Prazdroje a Pivovaru Radegast zastavil pravomocným rozhodnutím Úrad pro ochranu hospodárské souteže (ÚOHS). Návrh na zahájení rízení vzali zpet 22.listopadu 1998 jeho úcastníci, tedy Nomura Europe plc a Nomura International plc se sídlem v Londýne. CTK to dnes sdelil mluvcí úradu Ivo Skoumal.

Doplnil, že správní rízení o fúzi zahájil ÚOHS 12.zárí 1997 na návrh puvodních úcastníku. Dne 11.srpna 1998 pak ÚOHS priznal postavení úcastníku rízení zmíneným firmám Nomura Europe a Nomura ternational.

"Zpetvzetí návrhu podali právní zástupci ješte pred vydáním pravomocného rozhodnutí o fúzi," dodal Skoumal.

Nomura své podíly v akciové spolecnosti Pivovar Radegast již dríve prevedla na nizozemskou spolecnost IMP Finance, jejímž je majitelem. Cílem plánu Nomury pak bylo sloucit podíly v Radegastu s plzenským Prazdrojem, v nemž získala majoritu prostrednictvím akvizice IPB.

ÚOHS loni dospel k záveru, že plán Nomury sloucit Pivovar Radegast s vetšinove vlastneným Plzenským Prazdrojem je proti duchu volné souteže. Úrad své rozhodnutí obhajoval tvrzením, že jedna spolecnost by tak získala více než 40procentní podíl na trhu s pivem. Nomura a její sprátelené spolecnosti, mezi nimiž je i jí vlastnená Investicní a Poštovní banka (IPB), proto již v záveru minulého roku zacala od plánu na sloucení ustupovat.

Jirí Macík mha


Zdroj: ČTK, 20. 1. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 06:49