Agris.cz - agrární portál

IMP Finance: Tvrzení Bassu nemají oporu v zákoně a jsou účelová

25. 1. 1999 | ČTK

IMP Finance: Tvrzení Bassu nemají oporu v zákone a jsou úcelová

PRAHA 25.ledna (CTK) - Zpochybnení hlasovacího práva spolecnosti IMP Finance ze strany Bass International Brewers na sobotní mimorádné valné hromade a.s.Radegast jsou úcelová a nemají oporu v zákone. Pro CTK to dnes uvedla právní zástupkyne IMP Karolína Horáková. IMP Finance je s 60,72 procenta akcií majoritním vlastníkem Radegastu.

Podle nove zvoleného clena predstavenstva Radegastu Eduarda Onderky je cílem Bassu odradit další pivovarské spolecnosti od snahy stát se strategickým partnerem Radegastu. Tím, že Bass zpochybnuje hlasovací práva IMP Finance, se snaží snížit cenu akcií, kterou by musel zaplatit v konkurencní souteži. Soucasne tak ale snižuje podle Onderky také cenu akcií pro všechny ostatní akcionáre Radegastu.

Podle informací CTK vlastní Bass v soucasné dobe 33,34 procenta akcií Radegastu a námitky proti hlasovacím právum IMP Finance podal na základe právního rozboru, který má k dispozici. Podle nej je vlastnické právo IMP Finance k akciím Radegastu právne neúcinné z duvodu zpetvzetí žádosti o povolení fúze ze strany Nomury. Na základe rozhodnutí Krajského soudu v Ostrave však bylo hlasování IMP Finance na valné hromade povoleno.

Oldrich Pribík mha


Zdroj: ČTK, 25. 1. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 21.05.2024 17:26